Novi Sad
15.12.2012.
12:26 > 08:42
Direktor novosadskog Vodovoda Vladimir Jelić najavio je da će podneti ostavku zbog toga što je "suprugu zaposlio kod sebe u firmu".

Komentari 119

  • 20.12.2012 10:27
    @Snezana Belic @mladen bozic@Саша Митровић...
    I gde je ta ostavka, ma daj digao prašinu da se pre slegne!?!?!?
  • @Brankica Bojanic

    20.12.2012 06:02
    Uvazise Vasu molbu
    Kako su ove omladinke iz SPO-a poslusne. Vidite li Vi, Brankice, to?
    Najlepse ste ih zamolili da prestanu da pisu narucene hvalospeve o jelicu i one Vas poslusase.
    Mada mislim da razlog zasto su Vas poslusale nije onaj zbog kojeg ste ih molili (Vas licni, i ne samo Vas) nego je on daleko ozbiljniji.
    Bice da su shvatile da se zatrcavaju, da je djavo stigao po svoje, pa ko vele ni mi mu pomoci ne mozemo.
  • Tratorija

    19.12.2012 23:24
    PLJACKA !!!
    U toku je pljacka , nas korisnika usluga VODOVODA (kako fizickih , tako i pravnih lica)... Molim da neko proveri zasto smo svi dobili vece racune za vodu (svima je upisana veca potrosnja za prethodni obracunski period i to duplo !) , kao da u zgradama i kucama imamo bazene .
    Racunam na vas novinare (jer su "nadlezni" zaokupljeni lovom na krupnije sisare) da cete ovo da istrazite .
    Ponavljam pogledajte svoje racune i videcete da smo svi potrosili vise vode nego obicno !!!
    Zasto !?
  • Logičar

    19.12.2012 10:07
    Živela etika i logika
    "Teško za*erem, priznam, ponudim ostavku...i....JA SAM MORALAN..."
    Još jednapriča o moralu za početnike.
    "Svega ovoga ne bi ni bilo da je Pera na vreme otišao u policijsku stanicu" - hteo je, doduše, Pera da prijavi sve, stigao do stanice i poklopio ga tamo cunami bezvoljnosti i bezidejnosti kako da se problem etike reši, a u drugoj stanici su se spremali na štrajk, u trećoj se spremali za slavu itd...itd...
  • zorann

    18.12.2012 08:29
    vreme je....za promene
    bas se plasim za Jelica...covek koji je orobio sve sto mu je doslo pri ruci...pa je dao izjavu da su to pare od stranke,kad su uhvatili njegovog coveka na grani kako iznosi pare ,pridruzio se ovim zverima tj.odbacenima.ovima sto su kupovali glasove...samo da ne podnesu krivicnu prijavu protiv njega...ozenio se letos kad je presao u zig...zena se vodila u zig pod devojackim prezimenom...otisao na medeni mesec,ali posto zig nije imao adekvatan putnicki automobil tj.luksuzni sprem njegovoj velicini,ustupila mu toplana iz koje je on i dosao...ljudi,spo je na izborima,za 10-15 glasova,davao posao...e zato je pao pavlicic sto nije smeo da ga smeni,jer lsv nije dala svoj izdanak...ovo je samo trik,jer on u samom pominjanju ostavke,demantuje sebe,ako prihvate moju ostavku,pa naravno da nece jer pada vlast u gradu...i on iz ove price izlazi cistog obraaza i jos cistijih ruku,,,kuku nama...samo idi MOLIM TEEEEEE....
  • Platforma

    18.12.2012 08:04
    Cek samo da ga gradonacelnik prebaci u gradsku kucu.... bruka i sramota
  • Brankica Bojanic

    17.12.2012 20:59
    Najlepse molim omladinke iz spo da prestanu da pisu narucene hvalospeve o jelicu jer mi se povraca.
  • petra

    17.12.2012 09:08
    Chu molim te, DS nešto o poštenju. Ma, kako ste se samo muuudro dosetili. Ako, drugo vam ni ne preostaje pošto ste pod noge bacili put u istoriju srpske politike, ali bojim se da vam Mišković neće oprostiti ovo oglušavanje o njega. Bar ne dok mu ne vratite sve pare s kojim vas je nafilovao da ćutite dok on sebi "kupuje" Srbiju. Sram vas bilo!
  • nikolina

    17.12.2012 08:58
    ha, pa možemo samo da ga mrzimo: mlad, obrazovan, lep, sposoban, vodi sa sobom ženu jer nema šta da krije, normalno se kreće po gradu jer nema od koga da beži.. pa da, otuda ova lavina nezadovoljstva, jelić je kriv za svaku pojedinačnu frustraciju. uvek je lakše da je neko drugi kriv.
  • Za Sremca

    17.12.2012 06:44
    Ajde polako...
    Sremac,vidim po tvojim komentarima da vec odavno izbegavas da pijes terapiju! I sam znas da to nije dobro za tvoje mentalno zdravlje.Zato budi dobar i ispostuj doktora koji ti misli najbolje!
  • Mozda jos nije kasno!!!

    17.12.2012 06:37
    S.O.S.
    Da li je moguce da ce se nesto ipak promeniti??? Jedini covek koji moze vodovod da odrzi u zivotu je Bjelajac. Jer ako ovo potraje , vodovod nece spasiti ni Koperfild!
  • mixy

    16.12.2012 22:18
    uskoro oboje nezaposleni
    molim vas kad se gospodin ponovo zaposli da nas obavestite, da vidimo koliko mu je trebalo da nadje posao i gde se to "uhlebio". bila bih beskrajno zahvalana kad bi mogla da znam kako ce sad traziti novi posao, hoce li kupovati oglasnik, ili ce svoj cv ostaviti na infostud-u.... meni za manje od mesec dana istice porodiljsko bolovanje a posto sam bila zaposlena na odredjeno vreme posao me "ne ceka" vec moram opet da se dam u potragu pa bi mi takve informacije sigurno pomogle.
    unapred zahvalna
  • Mirko nemirko

    16.12.2012 21:50
    @Futozan
    Jedan veeeeliki lajk za Futozana!
  • @Futozan - 21.12.2012.

    16.12.2012 20:39
    Kod mene u selu
    Kazu: Bolje se roditi bez srece nego bez pameti. A kod vas u Futogu?
    PS: Taj tvoj sticenik ne dobacuje ni do Futoga, a do Londona bi eventualno mogao ako ga Popic povede umesto taste ili svastike.
  • N.Ilic

    16.12.2012 19:53
    sve postenjaci
    Isti scenario kao u Razvojnoj banci Vojvodine.Pozaposljavali se sve mamini i tatini sinovi,partijska deca,deca koja nisu ni svesna sta treba da rade,gde pripadaju pa sad vape za pomoc,preplaseni sta ce biti sa njima.A sta da mi kazemo deponenti te banke.Oterani iy firmi bey dinara,gladujemo i mi i porodice,nasoj deci nije bilo mesta u maticnoj banci.Ispitajte koliko ima bracnih parova zaposlenih,koliko radi dece a i roditelja u toj banci.Treba da idu na biro pa nek nadju sami posao kao i mi.Oni su delili regrese,dobre licne dohodke a sad treba i otpremnine.Pravdo iyadji vec jednom na videlo!
  • boba n

    16.12.2012 19:36
    mnogo zamerke g.Jeliću...
    ali u ovom slučaju ništa NEZAKONITO NISTE URADILI Nema više obaveze za objavljivanje konkursa za popunu radnih mesta KOD JAVNIH PREDUZEĆA A NITI BILO KOD KOGA DRUGOG!!!
    Ali ako imate nameru biti na čelu preduzeća, vreme je da počnete da ga posmatrate kao lično i domaćinski se ophoditi uz poštovanje zakona i propisa! Tako ćete uspeti u rukovodjenju i imati poštovanje zaposlenih i gradjana.
    Pozdrav.
  • toma

    16.12.2012 16:48
    po zakonu je bez konkursa...
    tako je konstatovala inspekcija rada N.Sada kod zaposlenja Popović Ljiljane pri prelasku sa SPENSA u GSP, bez konkursa, ali sa preko milionskom otpremninom i početak rada na dan državnog praznika Nove godine, kada joj nije ni bio radni dan!!!
    Tako da Jeliću, sve je po zakonu ne blamiraj se da si pogrešio! Nije ni trebalo da se raspisuje konkurs jer u javnim preduzećima godinama niko nije zaposlen po konkursu!!!
  • Ovan_bik

    16.12.2012 16:11
    Uclanite se
    citam komentare i ne verujem! Kad ste svi visoko obrazovani intelektualci, hajde lepo u SPO da se uclanite, posto vec kazete da nemaju dosta kadrova, mozda ce vas zaposliti, pa cete ih kovati u zvezde...! Toliko o vasem moralu! Politiku su izmislili Stari Grci, a ne Jelic! Da bi covek nesto uradio, potrebno je da se na nekog ugleda!
  • Ami

    16.12.2012 14:48
    Crnjak je sto je ovaj uopste dospeo do VD statusa
    Nije ni izabran jos je VD a mlati nekom ostavkom

    Njegov problem je sto zna da nece biti izabran na mesto direktora jer ima krivicnih prijava i krivicnih postupaka i istraga pritiv njega pa je nasao da prosipa moral
  • anonimus

    16.12.2012 14:33
    Hvala Jelicu...za sada
    Tottenhem-Swansea 0:0,poluvreme...Stvarno je ovaj Jelic kriv za sve...
  • Futozan

    16.12.2012 12:33
    21.12.2012.
    Ma ljudi Jelic je kriv i za smak sveta!!!A tek za svetsku ekonomsku krizu i rat u Avganistanu...Za sve loshe na svetu i u gradu krivi su SPO i Vlada Jelic...p.s. Iz pouzdanih izvora sam saznao da ce danas Jelic namestiti utakmicu Tottenham-Swansea X!
  • Миле

    16.12.2012 12:00
    Морал?
    Он прича о моралу?
  • Jelika

    16.12.2012 10:47
    Eee jadni li su ovi spo nesretnici sto moraju da pisu lepo jelicu
    A o istom ama bas nista lepo ne moze da se napise!
    da nije tuzno bilo bi smesno sto stavljate jelica i moral u istu recenicu. O postenju istog govori i to sto ne sme sam na ulicu nego sa gorilama koje ga cuvaju od postenja valjda sta li
    Gradonacelnik da se pokrije usima od koga je trazio podrsku zarad svog licnog intresa a sad ako ga ne smeni tj postavi na visu funkciju onda je i gradonacelnik isti ko jelic
  • Boza

    16.12.2012 09:53
    postene Lale
    Svesno unistio JP Toplanu pa sad zenu prebacio u vodovod koji ce takodje unistiti. Dobro je poznato gde SPO udje tu vise spasa nema!!!
    Jedina preduzeca koja su dobro poslova u prethodne 4 god. su bili GSP tako rece DSS, Trznica i Vodovod, a tu bili Ligasi. Ko bi reko oni neki posteni ljudi, zato ih svi i j.b.!
  • MILORAD

    16.12.2012 09:39
    molim bokana t., božića d. i stanišića lj. da kad uhvate bežaniju da smisle nešto kreativnije od ovog šta je smislio jelić v. mogu oni to bolje...
  • Roćko

    16.12.2012 09:19
    Moraldžije
    Ja verujem da svi ovi sto drobe toliko o moralu imaju ga manje od dotičnog. Siguran sam u to da su svi oni moralisti dobili posao preko nekog konkursa i sada ovde baljezgaju. Ova plavuša čitam komentar oličenje mržnje mora da je negde Jelić načepio čim toliko mrzi čoveka. Ima tu još po koji njen komentar. Bojim se da i ti nisi sada negde udomljena kao vrsni stručnjak u nekoj oblasti. Bolje se pokrijte usima i ćutite. Ništa vi tu promenuti nećete sem što sejete mržnju.
    Toliko.
  • David

    16.12.2012 08:53
    Nataša
    Ti si verovatno zaposlena u nekom JP preko "konkursa" pa si kompetentna da pričaš o nečijem moralu!Pokri se ušima i ćuti! Dajte mi 1 osobu koja je u poslednjih 12 godina zaposlena u nekom JP u Novom Sadu preko konkursa? O čemu vi pričate? Svi ovi što sada zajedljivo pljuju ovde na sajtu su zaposleni preko veze!Svi do jednog! Kada su njih zapošljavali bunili su se neki drugi koji su takođe zaposleni preko veze...
  • jo

    16.12.2012 08:52
    Bežanija
    Ne daješ ti ostavku zbog morala jer kako da daš ostavku zbog nečeg što nemaš.Sam tvoj " poslovni put i karijera " to dokazuje.Ti zemljače vataš bežaniju jer svi vi žuti,zeleni,crveni,plavi onakvi ili ovakvi ste potpuno isti.Razlika je samo ko je od vas manje lo..v ili više.Nijanse su u pitanju,ko u atletici santimetri bi odlučivali.Do juče ste svi išli u pocepanim čarapama i zicali se za pivo ili kafu a danas šetate odela i vozate kola,pokupovali stanove,jahte.To je živi dokaz vašeg morala i poštenja.Sem toga moralan i pošten čovek se ne učlanjuje u stranku da bi dobio posao i ne bavi se politikom.A takvih moralnih kao ti je danas pun grad samo je razlika u boji dresa koji nose.I sutra će svojim unucima pričati kako su penziju sa svojih 10 prstiju zaradili
  • plavuša

    16.12.2012 08:32
    OVO JE POSEBNO ZA SREMCA

    Slušaj SREMAC! Kako za ovakvog ljigavca možeš reći da IMA OBRAZA?

    To što niko nije prozvao bivše direktore, (a treba i njih prodrmati), ne znači da je ovaj što je muljao, oličenje morala.

    Za vas je moral kad neko prizna da je radio nezakonito?

    Ja sam za to da svi, BAŠ SVI muljatori, hohštapleri, lopine, gnjide, paraziti i naravno ljigavci, dobiji svoj prostor u nekom KZ.

    Pamet u glavu Sremac! Svi kriminalci treba da odgovaraju. To je normalno i tako treba. Nema razlike među muvarama.
  • ns

    16.12.2012 07:17
    hahahah ovaj Malden Bozic ko naivno nevinašce ma da, uvideo čovek pa ga zasvrbela griža savest a za milione devizne UKRADENE!!! mu još impuls nije stigao, onokad osećaš odgovornost za devastirana javna preduzeća NOT
  • Baltazar

    16.12.2012 06:55
    Desi se, pogreši čovek.
    Ne razumem. Je li nije znao da je zapošljava bez konkursa? Ako je to uradio svesno, šta sad glumi?
  • GRBAVICA

    16.12.2012 06:41
    VOJVOĐANIN
    Koji ološ je u tom SPO-u. Od njih, veći ološ je jedino SNS.
  • Milojica

    16.12.2012 06:02
    @Futozan - BRAVO VLADO!!!
    Gresimo, gresimo. Neko manje, a neko vise. Neko ima sta da prizna, a neko i nema. Neko gresi u korist svoje stete, a neko obrnuto.
    Nego, dragi nas pametni Futozanu, ako nisi LJ.St. onda bi jako dobro bilo, za tebe samog, da ti sam sebi priznas da gresis (ne treba javno)i da podneses ostavku tom istom kome pevas ove hvalospeve. Jesi li malo razmisljao na tu temu?
  • Uroš

    16.12.2012 03:01
    ko je sledeći
    Rukovodeći tim vodovoda, ing. Šugić, Peđa od Čačka, savetnik Stoilković ...
  • Maja

    16.12.2012 01:42
    Konacno se neko izjasnio, bravo Jelicu!
  • Mirko

    16.12.2012 01:41
    rekao bih da su ove zute derikoze brzo zaboravili sta su radili... ali zato je tu vule da ih stalno podseca :))
    samo vi opletite po zadnjoj vesti, najlakse je skretati paznju sa sebbe sa lokalnim vestima koje svi zaborave za dan!
    dragi mooj, vase vesti se ne zaboravljaju i tek slede :D
  • Ja

    16.12.2012 01:06
    ovi siroti besposleni ds-ovci ostali bez mandata (posla) pa nemaju pametnija posla nego da provode vreme kuckajuci i kuckajuci i uzalud, dzabe vam sve sad kad ste ostali bez icega. slobodno pljujte, ne vredi vam :))
  • Miki Maus - original

    16.12.2012 00:47
    kasno Janko u Vodovod stize
    @ miki maus - bavo jeleci

    ili rano janko u toplanu stize ..

    E janko janko .. nadji drugi nick



  • Miki Maus - original

    16.12.2012 00:43
    koristi svoj nadimak
    @ miki maus - bavo jeleci

    Bilo bi dobro da se skrivas iza svog nadimka ( par njih moze biti u pitanju ) a ne koristiti tudji onda kad imas nameru da pljujes po onome ko ti je najvise pomogao.

    Vlado svakakve si drzao uz sebe kao saradnike i prijatelje.

    Pozdravljam Vladu J. i moja podrska.
  • Сремац

    15.12.2012 23:54
    КРАТКА ПАМЕТ КОМЕНТАТОРА
    Чекао сам цео дан да се испуцате са глупостима.Како сте само брзо заборавили БЈЕЛАЈЦА И ЖУГИЋА?Тај Јелић има бар образа и није као онај Бјелајац, који је са својим шофером примио преко 200 љигашких
    пулена,фризера,пекара,ветеринара,шнајдера,кума ,шурака,комшија и свастика, који су основали синдикат НЕРАДНИКА и сада му раде о глави.Морао је све да отпусти,а главне актере пошаље у апсану.Дали је полиција испитала актере ВОДОТУРСА који су пропутовали пола Европе тражећи стратешког партнера и из тога изашли са плацевима,кућама и новим возним парком? Што о томе ћутите,коментатори?
  • Ирон

    15.12.2012 23:42
    ..г-дин Јелић не одлази са места директора него са места директора одлази на место помоћника градоначелника...питам се шта је ту "морално"...
  • cistac

    15.12.2012 23:33
    nespolomljivi
    citam ove komentare i nemogu da verujem da jos neko fali spo,pa sta jos da urade da odu u zaborav samo jos kod mire markovic nisu bili na slavi ali a i to ce sigurno uraditi samo da ostanu na vlasti bez obzira sto u celoj srbiji imaju 120 glasova.
  • wise man

    15.12.2012 23:01
    Sada ce iz moralnih razloga da postane direktor nekoh drugog preduzeca.
  • Naprednjak

    15.12.2012 22:19
    @Саша Митровић - Подршка Влади Јелићу
    Moram Vas razočarati, ali ni DS ni URS mi nisu prirasli za srce, a ni Vaš obožavani SPO-vac, pogotovu ne kao etalon za moralnost.
    Možda bi više mogli reći ako pokušate da se vratite na prvu imovinsku kartu koju je taj Vaš moralista saopštio kada je krenuo u osvajačke poduhvate.
    Pokušajte saznati kako je došao do onog stana koji je kupio na B. Keju br. 19b. Pokušajte saznati šta su sve on i njegova interesna grupa obrstili po Toplani pa se javite, poštovani Saša Mitroviću da bi nastavili dalje.
    Inače, što se ostavke tiče on drugog izbora nema i zato i neka mu Bog vrati samo deo onog što je učinio.
  • slatki

    15.12.2012 21:55
    staki
    ja tebe ne razumem?? ako to spo daje pa oni su najbolji ... dobijas posao placen fakultet!! sta bi jos hteo ?? sta bi trebali?? da te zovu na demonstracije pa da ti budu po volji? pa meni je logicno da pomazes svoje ako si u situaciji..mozda tebi to nije logicno?? nisam u stranci ali ako je to njihov greh sto se mene tice oprosteno im je.. samo zaposljavajte i pomazite sirotinju...
  • SrkiNS

    15.12.2012 21:25
    juuuuuuuuu gospodineeeeeeeeeeee
    Po broju zaposlenih u javnim preduzećima SPO ispada najveća stranka u Srbiji. Ali samo po broju zaposlenih, ako ćemo po mozgovima tih zaposlenih, onda stranka nikada nije ni postojala. :)
  • ŠOJIĆ

    15.12.2012 21:11
    BRAVO MAJSTORE!ČESTITAM! Povedi sa sobom sve stručnjake koje si dovukao u Vodovod, a ima ih MNOGO!SRAM TE BILO!
  • Nataša

    15.12.2012 21:08
    ah...
    Pa da, Jelić, Božić, Zelenović, Stevanović... Sve su to "moralni" i "časni" ljudi. Požurite sa ostavkama, spasite narod. Jeste li nekada čuli za dosta???
  • lela stani'

    15.12.2012 21:04
    supruge su glavne
    I ostali funkcioneri spo su zaposlili svoje supruge na visoke polozaje a bez potrebnih kvalifikacija.Dobro je da je donet yakon o JP pa Vucic nece dozvoliti nestrucnost i javasluk.
  • Staki

    15.12.2012 20:47
    SPO=moralni moral
    Ajmo svi biti SPOvce, da nam deru kožu, ali posao ćemo dobiti. I to u Vodovodu, Stanu, ljudi ova stranka širi moral, daje posao svakom članu i plaća master studije. Pitam se koji su uslovi za to? Danas ni kod babe nema za džabe!
  • mladen bozic

    15.12.2012 20:21
    za primer
    gosodin Jelic je uvideo svoju gresku i podnece ostavku iz moralnih razloga....dao je divan primer i ostalim politicarima.....to samo dokazuje da je SPO uvek bio stranka za primer...Bravo ,skidam vam kapu gospodine Jelicu
  • deran

    15.12.2012 20:20
    moral na kvadrat
    posle trece firme mu je proradio moral. interesantno. a sta ce biti sa gospodjom? da li je i ona moralna?
  • 15.12.2012 20:13
    neko iz mase
    Ma nije to istina to starnka ne bih radila posao dobijaju po zasluzi i radu i konkursima
  • Саша Митровић

    15.12.2012 20:11
    Подршка Влади Јелићу
    Нашли чланови ДС да држе неком придику око запошљавања. Још само фали да се у придикама придруже и чланови УРС. Коначно је неко у Србији дао оставку и то као морални чин. То треба поздравити. Не сећам се да је још неко то учинио. СПО је тренутно мала странка, али очито је да може многим већим странкама да држи лекције из морала...
  • Futozan

    15.12.2012 20:09
    BRAVO VLADO!!!
    Svi greshimo,ali mali broj ljudi to hoce da prizna...Takodje vrlo,vrlo,mali broj to prizna JAVNO,a josh manji broj PODNESE OSTAVKU i prebije to preko svojih ledja a ne preko tudjih!!!Josh jednom,CHESTITAM VLADO...
  • Maksa

    15.12.2012 20:00
    Ajde sad da vidimo da li postoji jos moralnih ljudi koji ce priznati svoja zlodela! Jel moguce da je samo Jelic izasao i rekao istinu? Ajde i ostali da cujemo koliko ste zaposlili ljudi? Jelic je mala maca za druge sta su uradili!
  • TNT

    15.12.2012 19:28
    smesni ste
    Sta oce ovi DSovci i ljigasi,gde su njihovi konkursi bili u prethodnom mandatu,koliko su ljudi oni zaposlili u JKP (uglavnom bracu,sestre i svalerke).Nagurali preko 500 ljudi u zelenilu, cistoci i vodovodu...sramota.Kad vam je Pavlicic tako dobar i preposten sto ga napustaju clanovi njegove partije koji masovno prelaze u Jedinstvenu Srbiju,pa naravno kad je unistio komunalni sistem u NS...ccc
  • 15.12.2012 19:25
    branko
    samo kad su ostali posteni i nisu nikog zaposlili! covek je lepo priznao krivicu, kad bi svi to uradili daleko bi mi dogurali...
  • Obraz nema svako

    15.12.2012 19:24
    @Snezana Belic - to se zove obraz!
    Ae ne baljezgaj casti ti!
    Sve to sto si navela je procvetalo za vreme moralnog Jelica u toplani
    i Mobing i pretnje i proganjanje itd
  • Snezana Belic

    15.12.2012 18:32
    to se zove obraz!
    Svkaka cast, za moralnu odluku. To se zove lepo kucno vaspitanje, za razliku od neobrazovanih predhodnika, koji su se pravili ludi na svakojake tudje i sopstvene malverzacije, sve sa omalovazavanjem i mobingovanjem radnika....
  • plavuša

    15.12.2012 18:29
    bez mozga
    Ovog čoveka, definitivno, ne treba niko, nigde da zaposli. Ne zato što mulja, nego zato što tako očigledno, vuče svoju ženu (odlikašicu) za sobom.

    Zamislite, pa još nema ni izgovor za to.
  • Miroslava Šurlan

    15.12.2012 18:28
    Nije-nego!
    ‘’Sve to jasno govori o njegovom moralnom stavu’’. Tačno tako! Govori, ali govori njegov postupak prihvatanja odgovornosti i sama činjenica da je spreman dati ostavku! Ko je I ko će još od političara drugih stranaka ikada prihvatiti odgovornost za bilo koji svoj postupak?? NIKO I NIKADA! Toliko je stranaka I toliko funkcionera koji su zaposlili i ko zna šta još, svakojake, pa nikom ništa! A ni jedan od istih ne smatra da je učinio išta pogrešno! Zašto bi gospodin Jelić I podnosio ostavku, kada svi ostali rade šta im je volja bez ikakve griže savesti. Toliko njih je sistematski uništilo i državu i nas pojedince, sada im baš Jelić smeta! Nije-nego!
  • ne zakopcavam se na ledja, a t

    15.12.2012 18:28
    pusto tursko
    A reci mi molim te, sta su crveni i zuti ostavili posle njihove vladavine u svim jkp?Sta je to novoizabrana vlast dobila u amanet od predhodnika u zadnjih pet godna, ili deset? Cvece i medene kolace, ili dugove i muljave papire? Sad je problem jedna zenica, skolovana sto je dosla preko veze na radno mesto u Jkp.Sto bre niste skole ucili, ili kupovali ko zuti i crveni diplome? Mogli ste tada i vi da letite sluzbenim avionom na privatne odmore, porodicno...
  • ...

    15.12.2012 18:27
    Gradonecalnik ako ne usvoji ostavku treba i sam da istu podnese momentalno!
    Brzo ce 21.12. kad je sednica
  • Leptir

    15.12.2012 18:19
    Sreća pa ovi "divni" ljudi iz DSa nisu nikog svog zaposlili...
  • Vilmoš

    15.12.2012 17:50
    NAIVKO
    Naivan je taj Jelić, trebao je da se ugleda na partijskog druga Stanišića-direktora Stana. Taj kada je postao direktor Stana odmah je ženu prebacio u Vodovod jer je znao da sa njim na čelu Stana svaka plata je događaj.
  • LEPA

    15.12.2012 17:47
    Ajde


    Rasplakaću se od tolikog poštenja.
  • paprika 007

    15.12.2012 17:31
    hmmm
    Vratite Bjelajca! Spasavajte vodovod!
  • neko iz blizine

    15.12.2012 17:24
    Biće da je fijoka otvorena i da je to deo "koalicionog" sporazuma od letos. Žalim glupe ljude, a Jelić mi nije delovao tako.
  • 15.12.2012 17:21
    vuk dlaku menja al ćud nikada
    Nije džabe Djukić svaki dan kod Sevića, utopiće se u SPS i eto ih opet u vlasti....
  • Bane

    15.12.2012 17:19
    Jelić je pogrešio i podneće ostavku.Umesto njega direktor će biti Zoran Narančić. Međutim, nije problem Vlada Jelić, već ono pustoš koju su demokrate i ligaši ostavili po preduzećima!Pišite malo o tome šta je zatečeno...
  • Sever-jug

    15.12.2012 16:58
    VRlO je diskutabilno iskustvo i strucnost pomenute gospodje jelic br.2 jer ista u toplani nije sastavila tri meseca za redom da dolazi na posao
    tj vise je nije bilo neg sto je dolazila
  • Filip

    15.12.2012 16:57
    Kadar nad kardrovima !
    Takvog egzemplara nije bilo još iz doba 'one' Partije!
    Dok je bio direktor Toplane, posebno u zimu 2010-11, toliko je namaltretirao stanovništvo lošim grejanjem da su svakodnevno stizale žalbe u sve medije i Gradsku upravu. Velikim delom i zbog toga je DS izgubio izbore u Novom Sadu, jer su se ljudi osvetili Pavličiću što ga nije smenio, a svi redom su to tražili.
    Svuda ga je bilo, po svim manifestacijama, voleo je da se slika, samo nije jurio naplatu i ostavio je Toplanu sa 2 miliona evra nenaplaćenih potraživanja. A šta mu je žena radila kao pravnik kad su toliki dugovi narasli?
    Naravno da treba prihvatiti njegovu ostavku i neka se sam snađe za posao, što mu neće biti teško kad je već takav lumen!
  • Sljam

    15.12.2012 16:55
    SPO providni ste sto okrecete pricu na DS
    I oni i taj vas jelic u pasketu u prdekanu!
    Ne zna se ko je vece zlo!
  • Ja...

    15.12.2012 16:54
    master
    Pa već je opšte poznato da sve SP-ovce imaju koje kakve mastere, desetke i slično, čak su i pod stresom od mukotrpnog "diplomiranja". I svi su na super pozicijama u javnim firmama. Svi ste mi jako pametni. Svaka čast za kupljene diplome. Otvorite vi neki javni konkurs pa zapošljavajte malo na tom principu, iznenadićete se koliko ima osoba sa pravim diplomama koje su stečene učenjem i radom, a ne parama i moralnoj SPO stranci. Sramota!
  • 15.12.2012 16:52
    mladen bozic
    svaka cast gospodine Jelicu...mislim da je ovo prvi put u Srbiji da je neko podneo ostavku iz moralnih razloga...skidam vam kapu!!!!
  • hello kitty

    15.12.2012 16:51
    mislim da dovoljno govori cinjenica da se demokrate vuku po sudovima, saslusanjima, zatvorima, ko je na ulici ostao nosi elektricnu nanognicu, a ovaj i ostali spo-ovci jos uvek slobodno setaju svojim gradovima, ne krijuci se, visoko podignutih glava.
  • 15.12.2012 16:51
    Alisa u zemlji cuda-ka
    Ko o cemu k.... o postenju, a DS o moralu!!!
  • SPovca

    15.12.2012 16:49
    Nije nego...
    E Jelicu, nismo bas svi tako glupi i neobavesteni. Da ta ostavka slucajno nema veze sa formiranjem kabineta tvog druga Bokana u Urbanizmu? On je od kolega dobio savet da zbrise na par meseci dok se magla ne razidje. Da i kod tebe nije isti slucaj? A gde su jos tvoje zasluge u Toplani, sa -90 miliona na -4 milijarde. Pa Popic i Svajcarska, kafana Vinyl u Laze Teleckog i splav klub na Dunavu, pa radnje sa kumom Vojom itd...
  • Nebojša

    15.12.2012 16:46
    Prestanite...
    ... vi dežurne SPO-ovce da "dislajkujete" komentare čitalaca!!!
  • Slusalac

    15.12.2012 16:45
    Ljudi dokle vise.
    Agoniju unistavanja javno komunalnih preduzeca mozemo prekinuti samo raspisivanjem ne namestenog medjunarodnog tendera za ta ista prduzeca.
    Sada je vreme doslo kada je JAVNO postalo NICIJE. Otici ce Jelic doci ce Peric ili neko drugi koji ce isto ovo da radi samo ce vesto da prikrije svoja mesetarenja.
    Od formiranja nove gradske vlasti i preuzimanja javnih gradskih preduzeca odgovornih iz prosle garniture rukovodilaca preduzeca NEMA , a ta ista preduzeca su dovedena do prosjackog stapa.Sto ste ih menjali ako su dobro i po zakonu radili.
    Sta je nova gradska vlast uradila:
    1.Postavila novo poslusnicko rukovodstvo.
    2.Podigla cene usluga u svim preduzecima.
    3.Odobrila sredstva iz rebalansa budzeta grada za pokrivanje gubitaka u javnim preduzecima.
    4.Bivse direktore ostavili za savetnike.
    Privatizacijom javnih preduzeca grad i drzava bi dobili znacajna sredstva,a gradjani bi za istu cenu imali bolju uslugu. Naravno ukinuti monopol tamo gde je to moguce, kao u JGSP,Cistoci,zelenilu i sl.
    Samo gde ce silne supruge,svalerke,sestrici i stranacki saborci naci zaposlenje.Odakle ce stranke da ispumpavaju pare.
  • Ela, Ema, Ena, Eleonora...

    15.12.2012 16:32
    Nov.toplana, SPENS, ZIG, Održavanje i usluge, Vodo
    Šta radi ovaj SPO više u gradu? Pa ljudi, zašto više trpimo te stranačke torture? Pokrenimo se!!! Ova stranka je upropastila Nov.toplanu, firmu koja je do skoro bila gradski gigant. Jelić je ostavio milijarde minusa kada je otisao! Alo, bre, milijarde!!! Kako se tada nije pozvao na moral i rekao da se povlači?! To mu nije nemoralno? Osnovno načelo ove stranke, koliko mogu da primetim, je zaposliti što više članova u firme koje je dobila SPO. Pitam li se zašto? Jelićeve stranačke kolege su u firmi "Održavanje u usluge" za sobom ostavile haos. Zaposlili su 70-80 neSPOsobnih ljudi, koji svojim delovanjem (čitaj neradom i neznanjem) samo još više guraju firmu u minus. Lepo vi iz SPO-a otvorite neku firmu - fabriku, pa kada ste već tako "vredni" i žarko želite da se zapošljavate, radite i stvarajte samo za sebe, a pošten svet pustite da se nekako snađe od svog rada. Evo, slobodan menadžerski kadar već imate. Ali požurite, dok još niste dodatno upropastili "Čistoću" i "Stan".
  • sirotanovici

    15.12.2012 16:32
    Sta reci?
    Moralna SPO gromada .
    Javna tajna Novog Sada o nacinu zaposljavanja u javnim preduzecima.
    Tuzilastvo uporno cuti.
    Kviz pitanje:koga ce Vlada Srbije poslati onim pokvarenim avinom u SAD da im kazu kako necemo u EU i zbog takvog nacima zaposljavanja?
    Morali su i fotku Miskovica nekima da pokazu koliko im ga je bilo zao.
  • starac od ravnice

    15.12.2012 16:23
    vidim ja pa mi muka
    Direktor drzavne firme zaposlio zenu, necuveno. Gradonacelnik Beograda suvlasnik sa Miskovicem u novinama, sin bivseg premijera Cvetkovica radi kod Miskovica, Djelic primao pare od Miskovica... Odjedanput svi zgranuti sto je neki streberko zaposlio zenu na mastiljarsku poziciju. Ko je bre ovde lud?
  • 15.12.2012 16:14
    Ko je uopšte Dalibor Rožić? Ma daj molim te, demokrate te sad postavile za moralnu figuru, dok ostali ne smu od sramote i čemera ni nos da podignu. Vi nekom nešto spočitavate, ostavili ste bedu iza sebe, a poslednjih dana svog vladanja grado zaposlili na stotine ljudi, a gradske pare preusmeravali na račune koje ste opelješili u privatne svrhe. Sram vas bilo!
  • marjan tresigaca

    15.12.2012 15:45
    Bojana, Ana... za sledece izbore doo spo novi sad i njihova "romska" kombi ispostava za kupovanje glasova na celu sa bokanom, vec se pripremaju da izadju u koaliciji. imajte to u vidu, pa im dajte glas.
  • dugmic

    15.12.2012 15:41
    Samo je jedna cinjenica: Jelic je direktor i dalje, a gde su DSovci? Po zatvorima!!!
  • modrica

    15.12.2012 15:40
    Koja teorija zavere... hahahaha, pa ovo nema nigde.. zaposlio zenu, a demokrate svi vredni i posteni...
  • sestic

    15.12.2012 15:38
    Lazni moral, zuti se okomili pa ne pustaju! Jel vam krivo sto vas je nadmudrio neko iz SPO? Meni drago!
  • 15.12.2012 15:38
    Samo ne reče da li odlazi sam ili i ovaj put sa ženom.
  • miki maus

    15.12.2012 15:27
    bavo jeleci
    nekad si se krio iza čobrde ali si napredovao pa se sadi skivaš iza žene............stidi se jado
  • Jakov

    15.12.2012 15:27
    Aaaaaa daće bog da više ne gledamo ovakve likove na direktorskim mestima, ovakve kakav je Jelić, ojadili komunalna preduzeća..i bolje da se povučeš sam..
  • 15.12.2012 15:25
    @Vik
    Bojim se da necete biti te srece da vas preuzme SNS, novi direktor ce vam takodje biti iznenadjenje.... Nista, makar ce jednom drugom JP laknuti.
    BTW, ajd ne budite deca, ne daje on ostavku zbog zene, pobogu
  • Sanja

    15.12.2012 15:21
    MORAL???
    Gospodinu Jeliću proradio moral? Sve pohvale, takođe pohvale i za ostavku koju planira. Naravno da ne zaslužuje mesta direktora u javno - komunalnim preduzećima. Svima je poznato gde su ta preduzeća dovedena od strane prethodne vlasti. Pročitala sam u komentarima da SPO članove nazivaju skakavcima... slažem se u potpunosti, ušunjaju se i preduzeća dovode do ruba propasti. Imamo primer već pomenutu firmu "Održavanje i usluge" d.o.o koja je zahvaljujući Jelićevoj stranci i velikog broja zaposlenih sa naravno naduvanim platama došla do provalije, takođe svi smo čuli za slučaj u "Čistoći"... A svi ti ljudi su već negde bili direktori i iza sebe ostavili pustoš... Dokle ovako??? Vlast treba stati ovome na put, nije rešenje čekati da nekome proradi moral. Šta li će do tada biti sa porodicama čiji životi zavise od plata iz tih javnih preduzeća? A koliko je samo osoba koje se samo vode na platnom spisku a firmu ne vide, o platama da i ne pričamo? Gde je pravda prema ljudima koji časno i pošteno dolaze na posao i rade svoj posao... Pa ne želimo čekati "moral" pojedinaca koji nas vode do bankrota... tu su u pitanju mnogi životi i mnoge poredice, koje zahvaljujući SPO prolaze tako kako nažalost prolaze... Strašno...
  • Dragan Despot

    15.12.2012 15:10
    Samo cutim..
    Samo cutim i citam...
  • DZo

    15.12.2012 15:09
    30 krivicnih prijava u policiji je njegov problem ne konkurs
    Kako te nije sramota jadnice da se krijes iza zene
  • Novinar

    15.12.2012 15:06
    ah da...
    ...ako je jedini greh sto je zaposlio svoju suprugu, ne mora ni da odlazi, neka vecno ostane. I svi ovi zuti, i plavi, i crveno plavi, crni....porucuju vam svima vasi verni magarci, novosadske redovne poreske platise...
  • Spasenija

    15.12.2012 15:05
    Da da svi ti verujemo morlanda gromado da je to jedini propust koji si napravio i da je bas TO razlog tvoje ostavke
    Neko kao Jelic ce pre dati zdrav bubreg nego fotelju
    Dakle da se svi slozimo da je pozadina mnooogo ozbiljnija
    Te isti da ne glumi nevinu francusku sobaricu
  • 15.12.2012 14:55
    Ja mu predlazem da otvori svoju privatnu firmu pa tamo neka zaposljava i zenu i tastu i sve zivo koga ima.Koji /ne/ moralista!!!! Smesan je do bola.
  • Nadrndana

    15.12.2012 14:47
    nije tajna
    ... da su Ligasi prodavali radna mesta u Vodovodu svojim clanovima
  • 15.12.2012 14:44
    I sta sad oce? Javni oprostaj?
  • 15.12.2012 14:30
    Pavličićeva sestra?
    Da li će neko, ikada, progovoriti o Pavličićevoj sestri i njenom trenutnom angažmanu, kao i zaposlenju u Novosadskoj TV, gde je avanzovala od arhivarke do direktorske pozicije, a da se za vreme bratovog stolovanja ni jedan dan nije pojavila na poslu?!
  • David

    15.12.2012 14:27
    Farsa
    kad si već tako upućen u politiku,što ne kažeš koliko ljudi su demokrate i ligaši nagurali u gradska preduzeća za sve ove godine,Pokrajinu da ne spominjem.Tamo su utrostručili broj!Da nije bilo zabrane fejsbuka u Vladi Vojvodine ne bi se ni znalo da ona broji 1300 činovnika!!! Danas u Pokrajinskoj administraciji ima 3000 zaposlenih!Možda i više! Šta ćemo s tim podatkom? Zar to nije Farsa!Ne branim nikog ali me jako nervira licemerje i laž!
  • vik

    15.12.2012 14:22
    Ako je vest istinita onda je to na radost radnika Vodovoda. Hoćemo SNS da preuzme odgovornost za firmu.
  • Todor

    15.12.2012 14:15
    nije raspisao konkurs?
    Gospodin Jelic je javno priznao da je pogresio sto je zaposlio svoju zenu bez raspisivanja konkursa za navedeno radno mesto i to je za svaku pohvalu. Ali, mene interesuje da nam gospodin Jelic kaze u kojoj firmi, su direktori iz SPO-a ili neke druge stranke raspisivali konkurse za radna mesta. Moja devojka radi u firmi "Odrzavanje i usluge" doo. U decembru 2010. godine rukovodjenje firmom je preuzeo SPO. Od decembra 2010. godine pa do septembra 2012. godine zaposleno je preko 60 clanova SPO-a, naravno bez konkursa. Prekomernim stranackim zaposljavanjem od strane SPO-a ta firma je dosla na rub propasti.
    Da li ce neko, od politicara u ovoj zemlji, konacno shvatiti da prekomerno stranacko zaposljavanje vuce u propast i ono malo "zdravih" firmi, koje hrane odredjeni broj porodica.
  • Sremac

    15.12.2012 14:14
    Nerazdvojni.
    Pa drzi se covek devize - ko svoju zenu VOLI on sa njom u istom prduzecu radi.
  • 15.12.2012 14:09
    A sta fali pekarima???
    Gospodja je advokat, sto je za svaku pohvalu, samo je pitanje, sta ce ona na mestu sefice sluzbe za ljudske resurse. Kakve to ima veze sa pravima? Pa postoji skola u kojoj se ljudi skoluju za obavljanje takvih poslova. Dokle ce u drzavnim odgranima da rade nestrucni, a oni koji su obuceni za te poslove da "vise" na birou?
  • 15.12.2012 13:49
    Kad mu ćaća podari preduzeće, tada će moći u njemu da zaposli celu svoju familiju a ne samo ženu. Sve dok ima funkciju direktora u preduzeću koja mu je poklonjena kao partijski plen, moraće ponešto da pita i one koji su mu izabrali partiju i one iz partije koji su ga postavili na mesto direktora.
  • maja

    15.12.2012 13:39
    Samo kada je Pavlicic yaposljavao po konkursu i u skladu sa zakonom
  • komentator

    15.12.2012 13:38
    da je meni
    takav muž
  • Mala od metala

    15.12.2012 13:38
    da znate
    Kad moj muž popravlja kola on zove mene da radim s njim a ne komšiju. Nepotizam nije uvek loša stvar, šta god vi mislili o tome
  • Max mad

    15.12.2012 13:37
    Vratite lepo bivšeg direktora Branka Bjelajca da vam on pokaže kako se vodi firma....a ne ove "skakavce"....
  • Momčilo NS

    15.12.2012 13:26
    Funkcioneri DS su poslednji na ovoj planeti koji bi smeli da se oglase povodom nepotizma i sličnih stvari u Novom Sadu! Ne postoji direktor iz redova DS koji nije uhlebio čitavu užu i pola šire familije u ovom gradu...
  • pera kojot

    15.12.2012 13:24
    Da su žuti na čelu sa Pavličićem valjali ostali bi na vlasti u Novom Sadu (pa naša Maja) iz SRS a je bila zlato, šta je ovaj uradio od Novog Sada to će vam potvrditi i članovi DS NS...
    Pa čiji ministar je uhapšen protiv čijih ljudi se vode raznorazne istrage zbog zloupotreba sl.položaja na lokalnim nivoima.
    Ako je najveći greh Jelića i SPO što vodi svoju suprugu i bliske saradnike pa i neka je!!!
    Da je Jelić brljao, SPO ima toliku moć da spreči Vučića da ga uhapsi, onda je SPO VEOMA MOĆNA STRANKA
  • Mister X

    15.12.2012 13:08
    Ne znam samo odakle demokratama moralno pravo da komentarišu bilo šta? Pa njihovi kadrovi i sponzori se svakodnevno hapse, a privredni kriminal ima pune ruke posla u preduzećima koje su vodili kadrovi DS-a!
  • 15.12.2012 13:05
    Lence
    Pff,koliko njih je zavrsilo prava u roku sa najvisom ocenom i imaju master pa dzeedze na birou.Da je ovo fer-nije.
  • ns

    15.12.2012 12:52
    ma nema ništa od ostavke, sve dok družini na vlasti trebaju tri spo odbornika dotični može da radi šta hoće, mazanje očiju
  • FARSA

    15.12.2012 12:50
    ako zaista tako misli
    Neka podnese NEOPOZIVU ostavku, i neka se povuče sa svih funkcija, i nikada više ne bude u kombinacijama za rukovodeća mesta u bilo kakvoj firmi! A ne posle da "grad" iz "opštih interesa" ne usvoji ostavku!

    A šta je sa ostalima koje je zaposlio bez konkursa, što u Vodovodu, što u Toplani, a čak i za kratko vreme u ZIG-u? To mu "moral" već dozvoljava?

    Saopštenje DS-a je, u najmanju ruku, licemerno, jer je on sve ove stvari već radio i sa njima u koaliciji, pa se nisu čuli negativni komentari i prozivke.

    Dokle će više grupa "skakavaca" iz SPO-a da bude faktor u ovom gradu? Ima ih za jedan autobus, možda čak i zglobni, pa opet raznim robo-novčanim transakcijama opstaju u vlasti! Zar su zaista nepromenjivi?

    Da objasnim zašto "skakavci":
    Kad se jedan negde "uvali", dovuče za sobom i sve ostale, a kad "odu" više NIŠTA ne ostaje. Baš kao biblijska katastrofa.
  • fasista

    15.12.2012 12:47
    pa normalno :))) ko ce koga ako ne svoj svoga ;)

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna